logotype

VESIBAROMETRISTÄ

Pohjoismaissa meillä on puhdasta ja raikasta vettä kaikkialla. Se on luksusta, josta läheskään kaikki maailman ihmiset eivät pääse nauttimaan. Miltä vedenkulutuksemme täällä Pohjoismaissa sitten oikeastaan näyttää? Ymmärrämmekö, että vesi on luonnonvara, josta meidän pitäisi pitää hyvää huolta? Kuinka moni tietää, mitä litra vettä maksaa? Välitämmekö edes?

Vesibarometri on hanke, jolla selvitetään pohjoismaalaisten veden käyttötottumuksiaan ja heidän suhtautumistaan omaan vedenkulutukseensa ja käsitykseensä siitä. Tavoitteena on saada yhä useampi ihminen miettimään omaa arkista veden käyttöään ja antaa vinkkejä, joilla ihmiset voisivat vähentää arjen vedenkulutustaan yksinkertaisin keinoin.

TUTKIMUKSESTA
Tutkimuksen on GROHEn tilauksesta suorittanut mielipide- ja markkinatutkimusyritys Ipsos Norm. Tutkimus toteutettiin 24.–31.1.2020, jona aikana kyselyyn vastasi internetissä yhteensä 4 032 yli 18-vuotiasta miestä ja naista Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.
KARTOITUKSESTA
Tiedot kuntien vedenkulutuksesta on saatu kyseisiltä kunnilta tai kuntien vedentoimittajilta. Kulutukseen on laskettu vuoden 2019 aikana laskutettu kotitalouksien ja teollisuuden käyttämä vesi.