logotype

OM VANDBAROMETERET

I Norden har vi adgang til rent og friskt vand, uanset hvor vi er. Det er en luksus, som langt fra alle mennesker på jorden deler. Men hvordan ser vores vandforbrug i Norden egentlig ud? Forstår vi, at det er en luksus og en ressource, som vi er nødt til at passe på? Hvor mange ved, hvad en liter vand koster? Har vi den samme bevidsthed om vores vandforbrug på tværs af de nordiske lande?

Vandbarometeret er et initiativ, der skal belyse nordboernes vandforbrug samt deres indstilling til og viden om deres eget forbrug. Formålet er at få flere til at reflektere over deres eget forbrug og give tips til, hvordan man kan reducere sit vandforbrug i hverdagen med små forandringer.

OM UNDERSØGELSEN
Undersøgelsen er udført af opinions- og markedsundersøgelsesvirksomheden Norm på bestilling af GROHE. I perioden 24.-31. januar 2020 blev der i alt gennemført 4032 interviews på nettet blandt mænd og kvinder på 18 år og derover i Sverige, Danmark, Norge og Finland.
OM IDENTIFICERINGEN
Oplysningerne om kommunernes vandforbrug er indhentet fra de respektive kommuner eller fra kommunernes vandleverandør. Forbruget bygger på debiteret vand i 2019 og omfatter både husholdninger og industri.