logotype

OM VATTENBAROMETERN

I Norden har vi rent och fräscht vatten tillgängligt vart vi än går. Det är en lyx som långt ifrån alla människor på jorden delar. Men hur ser egentligen vår vattenkonsumtion ut i Norden? Förstår vi att det är en lyx och en resurs som vi behöver ta hand om? Hur många vet vad en liter vatten kostar? Bryr vi oss ens?
Vattenbarometern är ett initiativ för att belysa nordbornas vattenkonsumtion, samt deras inställning till och kunskap om sin egen förbrukning. Syftet är att få fler att reflektera över sin egen förbrukning samt tipsa om hur det går att minska sin vattenförbrukning i vardagen med enkla medel.
Om undersökningen
Undersökning är utförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Ipsos Norm på beställning av GROHE. Under perioden 24–31 januari 2020 har sammanlagt 4 032 intervjuer genomförts via internet bland män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige, Danmark, Norge och Finland.
Om kartläggningen
Uppgifterna om kommunernas vattenförbrukning är hämtad från respektive kommun eller hos kommunens vattenleverantör. Förbrukningen bygger på debiterat vatten under 2019 och inkluderar både hushåll och industri.